Dette er mitt onlineliv: Bekjennelser fra en sosial spillnerd"Thea, du er jo en utrolig sosial person - du må jo ut å treffe folk!"

Dette er en setning jeg hører ofte, og det er sikkert mange andre med en spill eller datahobby som får høre det samme. Sannheten er; ja, jeg er relativt sosial og tro det eller ei, jeg kan fint dekke hele "sosialbehovet" uten å forlate leiligheten!

En misforståelse som går igjen blant "ikke-gamere" er at det er asosialt å spille. Sannheten er at de som definerer seg som "gamere", ofte er veldig sosiale på en eller annen måte. Personlig spiller jeg helst MMORPG(Guild Wars 2), FPS(Counter-Strike) eller survivalgames (H1Z1), alle disse spillene er spill jeg stort sett aldri spiller alene. Når jeg forteller at jeg ikke spiller alene, betyr ikke det at jeg sitter i samme rom som dem jeg spiller med, men at jeg bruker Skype eller Teamspeak, og har en eller flere venner som jeg kommuniserer med. 


Counter-Strike, som jeg bruker flest timer på per uke, kan sammenliknes med å spille fotball med vennegjengen; jo mer du kommuniserer, jo bedre. Vi prater om alt og ingenting, strategi, hvor motstanderen er, vi ber om støtte når motstanderne kommer, heier på hverandre i dueller, kjefter på hverandre når vi er frustrerte og jubler sammen når vi vinner.

"Internettvenner" er ikke ekte venner

..."Men du har jo ikke truffet vedkommende engang!" 

For mange er det kanskje vanskelig å forstå at et vennskap, eller til og med kjærlighet kan oppstå på nett. Fra jeg var 13 år gammel har jeg spilt online i en eller annen form. Jeg startet med det tekstbaserte gangsterspillet Bootleggers. På Bootleggers ble jeg kjent med en haug med folk fra hele verden. Noen av dem har jeg truffet flere ganger, og har daglig kontakt med den dag i dag - mer enn 10 år senere. I en alder hvor det er mange store spørsmål man føler man må svare på, var det utrolig deilig å ha et fristed hvor jeg bare kunne være meg selv, uten forventninger til hva jeg burde gjøre med livet mitt, hvem jeg burde henge med, hva jeg burde ha på meg. For meg var det en trygghet at jeg kunne prate med noen som ønsket meg godt uten å være bekymre meg for hvordan vedkommende ville behandle meg da jeg fortalte dem noe vanskelig, og i realiteten var dette noe som gjorde at "nettvennene" i tenårene mest sannsynlig visste mer om hvem jeg var, hva jeg ønsket og hva jeg bekymret meg over enn de som var fysisk nærmest.

Den dag i dag er noen av de viktigste, og mest givende aktivitetene i mitt liv på nett. På jobb har jeg de siste månedene vært prosjektleder for SPMG, og blitt kjent med en dyktig kar som nå skal drive skuta. Bernt Erik bor i Snåsa, og vi har ikke truffet hverandre en eneste gang, men har allikevel blitt gode venner gjennom timesvis av planlegging, Skypemøter og chatting. 

Jeg er med å drive myXMG, en e-sport organisasjon hvor vi er frivillige fra alle verdenshjørner. Dette er folk jeg virkelig DIGGER å jobbe sammen med. Britiske Seif som prøver å lære seg norsk og er RÅ på sosiale medier, amerikanske Lisa som har en sylskarp penn og driver med rollerderby, og Luka som bor i Tyskland er en av de viktigste kreftene bak myXMG. Vi har lag fra Danmark, Sverige og Norge, og jeg har aldri truffet noen av dem - men de er allikevel noen av de menneskene jeg setter aller størst pris på, i tillegg til samboeren min selvfølgelig, som jeg også traff på nett.

Så hva er egentlig et EKTE vennskap?

Selvsagt er det viktig å ha et sosialt liv utenom internett også, og jeg er veldig veldig glad i de vennene jeg har fra oppveksten, studier og gjennom jobben. Men ikke undervurder de såkalte "nettvennene", det er en haug av morsomme, intelligente og genuint snille mennesker der ute, som har levd totalt ulike liv fra det jeg har gjort, og det er så GØY å bli kjent med folk som har et helt ulikt syn på livet - vi har så mye å lære av hverandre! Disse menneskene hadde jeg aldri truffet om det ikke var for spill-interessen vi deler.

Én kommentar

Bernt Erik Sandnes

02.12.2015 kl.08:31

Jeg mener bestemt at onlinevenner er like ekte venner som venner i in real life. Jeg kan like mye dele personlige ting med onlinevenner jeg stoler på som venner jeg har i det virkelige liv.

Herlig å ha deg som venn også :) Vi har gjort underverker og i dag er den store dagen - SPMG.no ftw :)

Skriv en ny kommentar

jediwhale

jediwhale

25, Oslo

Nerd.

Kategorier

Arkiv

hits