En spoilerfri kjærlighetserklæring
(Bilder: StarWars.com)

Star Wars har vært en del av livet mitt siden foreldrene mine kom hjem med VHS-settet med de tre første filmene en gang på slutten av nittitallet. Jeg var på den alderen hvor jeg egentlig var litt for ung til å forstå filmene, og hadde en lillebror som spurte "hva betyr det?" hvert minutt, men vi så dem, og vi elsket dem. Det ble vår første introduksjon inn i fantasy/sci-fi universet.

Neste triologi, eller "prequel" falt også i smak hos meg. Det virker som at det har blitt "trendy" å mislike "The Phantom Menace", men som niåring synes jeg det var fantastisk med pod-racing og med Jar Jar Binks, samtidig som Darth Maul er en av mine favorittskurker med sitt dødskule double-bladed lyssverd. Resten av filmene så jeg på kino med venner eller familien, og har sett dem gang på gang i ettertid.

Mange har nok liknende minner og historier fra Star Wars-universet, og det er nok derfor filmen skaper så skyhøye forventninger. For min del har jeg gledet meg, fulgt med på nyheter og trailerslipp, vært skeptisk til at "han rare som til de grader har spesielle seksuelle holdninger" i Girls skal spille Kylo Ren. Rundt tre uker før jeg skulle se filmen gikk det opp for meg at det var en mulighet at filmen var dårlig. Fra det tidspunktet bestemte jeg meg for ikke å lese noe mer om det, ikke se noen flere trailere, og tror jeg er fornøyd med det (jeg vet ikke egentlig hva jeg gikk glipp av), men frykten for å få vite for mye, ha for høye forventninger gjorde at jeg gikk inn i kinosalen uten å forvente for mye eller for lite.

Jeg er kanskje en ukritisk, Star Wars elskende, jedihval; men for meg overleverte Star Wars: The Force Awakens. Star Wars fortid er noe av det som gjør The Force Awakens så god. Filmen er en fantastisk kombinasjon av elskede karakterer, gamle referanser og de nye karakterene som overrasker svært positivt.

Hovedrolleinnehaverne viser oss en ny side av "The Force", en mer uskyldig, tvilende side, og roboten BB-8 sjarmerte meg fra første scene. Daisy Ridley som "Rey" og John Boyega som "Finn" imponerte stort, og jeg gleder meg til å se deres utvikling, både som skuespillere og som karakterer i Star Wars universet.

De tre første filmene Lucas laget kan bare bli laget en gang. De er fulle av nostalgi, sjarmerende (men på sin tid innovativ) teknologi. Star Wars: The Force Awakens leverer et moderne filmatisk eventyr med overbevisende karakterer og en spennende historie i universet som er umulig å mislike. Filmen avslører noe, men ikke alt; noe som gjør at jeg allerede gleder meg til neste film.

God fornøyelse!

 Karakter:

#spillmagasinetreview #karakter6

Én kommentar

Janto

17.12.2015 kl.14:50

Spesielt Kylo Ren og Rey var to svært gode og interessante karakterer. God spilt av Henholdsvis Driver og Ridley. Filmen er helt klart den mørkeste av dem alle , men hadde gode og godt utførte humoristiske elementer.

Jeg synes filmen var 10-15 min for kort. Litt mer tid til å få oss oppdatert på de siste 30 årene som har gått siden Jedi, litt mindre hast i historiens utvikling, hadde ikke gjort noe, men alt i alt er jeg helt enig med deg.

Og jeg gleder meg til episode VIII !

Skriv en ny kommentar

jediwhale

jediwhale

25, Oslo

Nerd.

Kategorier

Arkiv

hits