Skins gjør CS:GO til verdens beste spill!Da jeg leste MsHildur90s innlegg CS:GO er tragisk, smilte jeg for meg selv. Hun baserer påstanden om at "CS:GO er tragisk" ut i fra at det selges skins som ikke egentlig har noen verdi. Jeg er selvsagt helt enig i at det er latterlig å bruke titusenvis av kroner på skins, men det er et par utrolig viktige faktorer som ikke nevnes.

1. En virtuell økonomi

Markedet rundt skins er utrolig interessant! For CS:GO-spillerne er dette faktisk en god måte å få forståelse for grunnleggende samfunnsøkonomi på. Det hele baserer seg på tilbud og etterspørsel. Spillerne erfarer selv hvordan tilgjengelighet og popularitet påvirker prisene. Dette er det første du lærer i ECON1210, som er introduksjonsfaget til samfunnsøkonomi ved Universitetet i Oslo.

2. Et levende spill

Gjennom disse fiktive, fargerike våpnene har ikke bare Valve skapt en moderne og bærekraftig forretningsmodell som sørger for at utviklerne har penger til å oppdatere og holde spillet i live. Dette gjør at spillets oppdateringer skaper overskrifter i 2015, nesten fire år etter lanseringen av Global Offensive som er det femte spillet (om du inkluderer CS:CZ Deleted scenes) i serien til Counter-Strike. Det første spillet kom i 1999. Hvor mange andre spill kan skryte på seg å fortsatt VOKSE i antall spillere etter å ha eksistert i 16 år?

3. E-sport

De som følger CS:GO e-sport vet at en "major-turnering" er det største og mest spennende som skjer. Det samler millioner av seere på Twitch, og tusenvis følger kampene live fra arenaen. Det som kjennetegner en "major" er at Valve selv hever prispotten, som ved de siste arrangementene har ligget på 250 000 amerikanske dollar. Dette er penger som kommer fra at vi engasjerte spillere kjøper skins. 

Bilde øverste i innlegget tok jeg selv under ESL One Cologne i august, hvor vi var rundt 15 000 som satt i Lanxess Arena. Dette er 15 000 turister i Köln i løpet av en helg, 15 000 mennesker som bor på hotell, spiser på restauranter og legger igjen penger - dette har også en samfunnsverdi. Turneringene hadde helt sikkert eksistert uansett, men Valves tilstedeværelse både på turneringer, og ved at de fortsatt gjør endinger som påvirker spillet, har mye å skyldes de inntektene de får gjennom disse fargerike, poengløse skinsene. 

Så MsHildur, jeg anbefaler deg å ta deg en runde til med CS:GO! Det er et utrolig morsomt og sosialt spill som blir vanskeligere jo bedre du blir.

Under er to av skinsene jeg er stolt av å ha brukt penger på. Jeg har støttet en industri som yrer av entreprenørskap og innovasjon. (Disse kommer fra "cases")3 kommentarer

AndyLonn

20.12.2015 kl.23:53

Det er da ikke skinsene som gjør CS:Go til et bra spill. Joda det hjelper med tanke på de punktene du har nevnt, men CS:Go spilles hovedsakelig fordi det er gøy å spille. Skinsene er bare en bonus

jediwhale

21.12.2015 kl.08:53

AndyLonn: Selvsagt er det ikke bare skins som gjør CS:GO til et bra spill -- det var som et svar på innlegget til MsHildur som hevdet at skins ødelegger spillet.

MsHildur90

24.12.2015 kl.12:52

Jeg mener ikke at skins ødelegger spillet, da jeg ærlig talt synes spillet i seg selv er ganske kjedelig :P Men smak og behag ;) Jeg kan si meg enig i dine punkter, men fremdeles liker jeg ikke skins. Jeg liker ikke spill med mikrobetalinger, og jeg liker heller ikke at folk bruker så mye penger på utseende sitt i et spill. Det er for meg totalt hjernedødt :P Men igjen, smak og behag.

Vil også legge til at overskriften min "CS:GO er tragisk" var for å sette det litt på spissen, og å provosere fram en diskusjon, noe det faktisk gjorde ;)

Skriv en ny kommentar

jediwhale

jediwhale

25, Oslo

Nerd.

Kategorier

Arkiv

hits