Den vakreste spillopplevelsen

Da jeg la fra meg PS4 kontrollen og var ferdig med Life Is Strange følte jeg meg tom og trist. På samme måte som da jeg la fra meg siste bok i Game of Thrones serien, eller så siste episode av Dexter eller How I met your mother. Dette spillet har virkelig satt spor.

Life Is Strange er ulik noen annen spillopplevelse jeg har hatt. Og dere, dette trenger spillverden. Spillet Life Is Strange viser bredden og mulighetene ved å skape, spille og se på spill. Jeg er overbevist om at dette spillet kan smelte hjerter hos selv de største spillskeptikerne.

Spillet handler om fotografistudent Max Caulfield som midt i en klassetime får kraften til å spole tiden tilbake. Spillet går ut på å ta valg i Maxs liv. Som spiller ble jeg overrasket over hvor gode utviklerne har vært til å skape komplekse og troverdige karakterer. Man får fort medfølelse for karakterene, og ønsker deres beste (eller værste, alt ut i fra hvem det er snakk om).

 

 

Det som gjør spillet så utrolig vanskelig, på tross av at kontrollene er helt ukompliserte, er at det i motsetning til andre spill jeg har spilt, er veldig vanskelig å forutse hvilke følger de ulike valgene du tar får på historien. Her gjelder det å ta seg god tid til å utforske og lete etter detaljer; det kan avgjøre hvem som får leve, og hvem som dør.

Max Caulfield er en tenåringsjente som jeg tror mange kan kjenne seg igjen i. Hun har et ønske om å alltid gjøre det rette for alle. På et punkt tok jeg meg selv i å google hvordan jeg kunne endre utfallet av ett av valgene jeg tok, fordi at det rett og slett var skikkelig kjipt å leve med. Jeg fant ut at jeg kunne ha endret utfallet, og vurderte å starte episoden på nytt, for å gjøre det riktig, men jeg var nysgjerrig på å se hvordan dette utviklet seg videre.

Historien er utrolig sterk, og karakterene er de mest troverdige jeg har sett i et spill så langt. De har en gjennomtenkt fortid, fremtid, egne mål, og påvirkes i utrolig stor grad av det som skjer rundt dem. Spillet byr på så mange muligheter med vakker dialog, vakre bilder og så sammensatte karakterer som gjør at jeg virkelig følte et sterkt behov for å gjøre alt jeg kunne for å hjelpe dem. En liten ekstra hyllest for at det IGJEN er Square Enix som er utgiver av enda et spill som faller veldig i smak hos meg.

 

 

 #spillmagasinetreview 

Én kommentar

Cecilie

04.02.2016 kl.17:06

Jeg er så enig! Dette spillet var nok det jeg spilte gjennom flest ganger i fjor og jeg gledet meg til ny episode hele tiden. Da siste episode kom ut, spilte jeg gjennom helt fra begynnelsen for å få hele opplevelsen en gang til. Det er definitivt et spill det er verdt å spille flere ganger.

Skriv en ny kommentar

jediwhale

jediwhale

25, Oslo

Nerd.

Kategorier

Arkiv

hits